• bruggetje sas.jpg
  • familie wandelt nabij stier.jpg
  • haven.jpg
  • kijkers sas.jpg
  • stier.jpg
  • vogelkijkhut.jpg

De omgeving

Het ultime gevoel van rust, ruimte en de natuur om ons Heen......


Fietsen, wandelen, varen, vissen, golfen, zeilen, zwemmen


Natuurschoon

Camping de Uitwijk is gelegen aan de kleine rivier de Steenbergse Vliet. Direct gelegen naast een jachthaven maakt het tot een perfecte uitvalsbasis voor vissers, kanoërs en botenliefhebbers uit alle categorieen. het is een uniek gebiek met vele rietkragen, ondiepe kreken en moerasgedeelten. Dit moerasgebied ontstond door het uitbaggeren van de Steenbergse Vliet en het onder water zetten van het oeverland. In de met riet begroeide oeverzones broeden bruine kiekendief, rietzanger, roerdomp en grote karekiet. De Steenbergse Vliet staat in open verbinding met het Volkerak en vormt voor vissen een soort kraamkamer. Het sluizencomplex bij de ingang van het gebied is aangewezen als cultuurhistorisch monument, inclusief het huisje op het sluiseiland. Met name de zogenoemde waaierdeuren zijn erg bijzonder. Dankzij dit systeem kon de waterkerende deur met behulp van waterkracht tegen de waterdruk in geopend of gesloten worden. De eerste sluis van het complex dateert uit 1824 en is in de zestiger jaren prachtig gerestaureerd. De schutsluis was bedoeld om de rivier af te sluiten van het buitenwater, zodat bij vloed het zoute water niet landinwaarts kon stromen. Tegelijkertijd kon door de sluizen de ontwatering van de polders worden verbeterd. U kunt de sluizen goed bekijken ten zuiden van de ingang van de Dintelse Gorzen.

Dintelse Gorzen

Dit prachtige en zeer uitgestrekte natuurgebied (539 hectare groot) kende tot april 1987 alleen een zoutwatermilieu. Maar toen in die maand de Philipsdam gesloten werd, veranderde dat. Eb en vloed vielen weg en de schorren kwamen voorgoed droog te staan: de Slikken van de Heen en de Dintelse Gorzen waren geboren. Nu komen er steeds meer zoetwaterplanten voor. Het huidige Krammer Volkerak is zoet, de lage buitendijkse gronden zijn soms nog zilt. Dat maakt het gebied veelzijdig. Om het open karakter van de Dintelse Gorzen te behouden grazen er Shetland-pony’s en runderen. Het gebied is opengesteld voor publiek en er bevindt zich tevens een vogelkijkhut.  Excursies, tel. (035) 6559911

 

Fietsen en wandelen

Onze camping is direct gelegen aan verscheidene fietsroutes, die u voeren over prachtige dijken, langs het water of door het bos. Fietskaarten zijn verkrijgbaar op onze receptie.  Het is dan ook zeker aan te raden uw auto eens te laten staan en op de fiets eens wat meer van onze omgeving te bekijken.  Mocht u geen fiets (bij) hebben dan zijn ook deze te huur op onze receptie!

 

 

 

Windsurfen en recreëren aan het Grevelingenmeer

Op slechts 10-15 autominuten van de camping verwijderd vind U het Grevelingenmeer. Hèt centrum van windsurfen, zeilen, kite-surfen en andere watersporten.  U kunt hier zowel een surf als zeil cursus volgen. Recreatiegebied de Grevelingen beschikt ook over vele kleine strandjes waar gezwommen kan worden.

Zwembad

De gemeente Steenbergen beschikt over een tweetal (verwarmde) openlucht zwembaden, zwembad De Meermin in Steenbergen is één hiervan. In het zwemseizoen kunt u hier terecht om te zwemmen of zwemlessen te volgen.  Om het zwemmen en het volgen van zwemlessen nog leuker te maken, heeft het zwemwater dit jaar een temperatuur van 22° C. De Meermin beschikt over een peuterbad een grote waterglijbaan en  enkele duikplanken.

Overige

Er zijn in de binnen redelijke afstand nog diverse leuke uitstapjes te maken naar bijv. Bergen op Zoom, Zierikzee, Willemstad , Rotterdam of Antwerpen.

Weersverwachting

Nieuws